
Lørdagens aktiviteter
Lørdag eftermiddag er der rig mulighed for at dyrke spejderfællesskabet på en lang række forskellige aktiviteter. Lige så snart aktiviteterne kommer på plads, vil listen nedenfor blive opdateret
Foto: Lasse Mørch
Løb om KFUM-Spejdernes formål (lørdag formiddag)

Lørdag formiddag
09.00-12.00 På løb om KFUM-Spejdernes formål
Aktivitetsmenu (opdateres løbende)

Lørdag eftermiddag
Alle styregrupper og arbejdsgrupper i KFUM-Spejderne er ved at planlægge sjove, udfordrende, hyggelige, lærerige aktiviteter til enhver smag. Når aktiviteterne kommer på plads, vil vi dele dem med jer i en liste herunder.
Vi kan allerede nu løfte sløret for, at flere spejdercentre også kommer med aktiviteter bl.a. vandaktiviteter på den flotte fjord.
Alle aktiviteter bliver en del af Landstræf som ‘et stort spejdermøde’. Det kommer alle til at have karakter af noget vi gør sammen.
K-forsamlingshus

K-forsamlingshuset
Du kan besøge K-forsamlingshuset under Landstræf med fokus på åndelighed, forkyndelse og kristendom i spejderarbejdet.
Radiospejderaktiviteter

Teknologi i spejderarbejdet: lær om radiospejderarbejde
Denne aktivitet er designet til at introducere ledere til spændende aktiviteter inden for radiospejderi. Du vil lære grundlæggende om radiokommunikation og radiospejderi.
Aktiviteten vil også omfatte praktiske øvelser og teamaktiviteter, der fokuserer på at udvikle kommunikationsevner og samarbejde.
Varighed: Ca. 2 timer
Aktiviteter inkluderer:
- Introduktion til radiospejderi:
- Hvad er radiospejderi?
- Historie og anvendelse af radiospejderi inden for spejderbevægelsen.
- Grundlæggende radiokommunikation:
- Forståelse af forskellige typer radiokommunikation.
- Radioterminologi og procedurer.
- Sikkerhed og etikette inden for radiospejderi.
- Radiospil og øvelser:
- Korte radiospejderøvelser for at forbedre kommunikationsfærdigheder.
- Samarbejdsopgaver og teamaktiviteter, der involverer radiokommunikation.
- Afrunding og diskussion:
- Opsummering af workshoppen og erfaringer.
- Muligheder for at udforske yderligere inden for radiospejderi.
Eksperimentarium (søndag eftermiddag)

Eksperimentarium
Formål
Med aktiviteten ønskes det at skabe fokus på elementerne i en velfungerende spejdergruppe. Som en del af vækststrategien er styrkelsen af spejdergruppen et vigtigt element. Fungerer gruppen, er det nemmere at rekruttere ledere, bestyrelsesmedlemmer og deslige. Det vil desuden være nemmere at fastholde og motivere lederne og gøre det enkelt at træde ind i gruppen både som frivillig og som spejder. Alt dette kan give overskud og mulighed for gruppens vækst.
Formålet med vækstprogrammet er at sørge for, at lederne ude i praksis har gode forudsætninger for spejderarbejdet. Derfor er målet med projekterne i Vækstprogrammet at få vores organisation til at vokse ved at sikre og opretholde kvaliteten i spejderarbejdet, gør det attraktivt at være frivillig og dermed i sidste ende fastholde flere spejdere.
Tidsramme
3 timer i alt. Start med en kort fælles intro. Landstræf-appen bruges til at dele deltagerne ind i hold (spejdergrupper) af 10 personer på forhånd. Selve spillet varer ca. 2½ time. Evt. kort decentral opsamling i grupperne.
Kort beskrivelse
Eksperimentariet tager udgangspunkt i en række spejdergrupper, hvor deltagerne fordeles tilfældigt. Her skal deltagerne drive grupperne så langt som muligt. Spillets vigtigste valuta er frivillige, og den gruppe som har flest af dem, når det slutter, har vundet. Grupperne arbejder ud fra en lang liste af tiltag/opgaver, som de kan overveje, diskutere og prioritere. Gruppens overvejelser og løsninger i forbindelse med opgaveløsningen kan give eller koste points i spillet, i form af rekruttering af nye frivillige, fastholdelse af eksisterende frivillige, eller points på et par andre vigtige variable (fx trivsel, viden, organisering, antal medlemmer, osv. Undervejs vil der også være en række “benspænd” i form af udfordringer og muligheder, som gruppen skal navigere i.
Spillepladen
Spillet foregår på en græsplæne ved Stensgaarden. På græsplænen er der markeret et groft Danmarkskort med minestrimmel eller lignende. Rundt omkring i kortet er spejderhytter (gruppernes baser) placeret. Det er her, deltagerne finder sammen med de grupper, de skal arbejde i under spillet.
Placeret nogenlunde geografisk korrekt er de grønne centre. Centrene er en slags hub for både aktiviteter og pointgivning.

Opsætning af spillet
Grupper og spejderhytter
Deltagerne inddeles i grupper af 10 personer. Grupperne har hver sin “base” – deres spejderhytte. Grupperne løser alle deres opgaver i deres spejderhytte.
Roller i grupperne
- 1 Gruppeleder
- Gruppeassistenter
- Enhedsledere
- 1 gruppebestyrelsesformand
- Medlemmer af gruppebestyrelsen
Grupperne fordeler rollerne mellem sig ved spillets start. Der kan evt. ligge en opfordring til at give rollerne lidt karakter, altså forestille sig lidt om hvem denne gruppeleder er, og hvordan vedkommende tænker. Det kan måske gøre spillet sjovere for nogen, men det er ikke nødvendigt for at få det til at fungere.
Struktur for spillet
Spillets start
Ved spillets start går gruppen i gang med at diskutere, hvordan de vil forholde sig til de forskellige opgaver på listen, og fordele dem mellem sig. Det skal gøres klart, at det ikke er vigtigt, om man klarer alle tingene, man kan også gå efter at gøre udvalgte ting rigtig godt. Men husk at overveje prioriteringen! Det skal gøres klart, at det er kvaliteten af gruppens overvejelser, der er afgørende for, hvor mange point de får for opgaveløsningen.