Lørdagens aktiviteter
Lørdag eftermiddag er der rig mulighed for at dyrke spejderfællesskabet på en lang række forskellige aktiviteter. Listen herunder bliver løbende opdateret
Foto: Lasse Mørch
Løb om KFUM-Spejdernes formål (lørdag formiddag)
Formålet i fokus
Lørdag formiddag
Lørdag formiddag skal vi alle arbejde med KFUM-spejdernes formål. I den forbindelse skal du vælge hvilken del af formålsdebatten, der optager dig mest. Dit valg af spor kommer til at have indflydelse på, hvilke aktiviteter du skal deltage i. Uanset hvilket spor du vælger, kommer du til at berøre elementer af alle sporene i løbet af formiddagen.
Oversigt over de fire “spor” man kan vælge.
K-spor
Vælger du sporet med fokus på kristendommen, kommer du til at arbejde med det kristne ståsted, og hvordan det kan indgå hensigtsmæssigt og givtigt i KFUM-spejdernes formål.
Ord-spor
Vælger du sporet med fokus på ord, kommer du til at arbejde med forståelsen af konkrete ord og vendinger, og hvordan disse kan indgå hensigtsmæssigt og givtigt i KFUM-spejdernes formål.
Samfunds-spor
Vælger du sporet med fokus på samfundet, kommer du til at arbejde med samspillet mellem spejder og samfundet, og hvordan det kan formuleres hensigtsmæssigt og givtigt i KFUM-spejdernes formål.
Intro-spor
Har du endnu ikke arbejdet med formålet i din gruppe eller dit distrikt, kan du med fordel vælge introsporet. Her introduceres formålsarbejdet, og du undersøger dit eget forhold til det nuværende formål, og hvad det vil sige at være spejder.
K-forsamlingshus
K-forsamlingshuset
Program
Lørdag eftermiddag
13.15 En god fortælling ved Louise Heldgaard Bylund
Fortællingerne i Det Gamle Testamente er mere end 2500 år gamle, alligevel rækker de ud over deres tid. Lyt med når Louise fra detmedgud.dk levende fortæller om patriarken Jacob, om hans fødsel, hvordan han snød sig til sin fars velsignelse, om himmelstigen, hvordan han selv blev snydt af Laban og endelig efter 14 år kunne få en elskede Rakel, og hvordan han kæmpede en fremmed i et vadested og endte med at få Guds velsignelse. Undervejs i vil vi bruge legen som understøttelse til fortællingen.
14.00 Legende let forkyndelse, Andagtsæsken ved Peter Skovlund
I efteråret blev det nye forkyndelsesmateriale “Andagtsæsken” udsendt til alle grupper. Leg med, når Peter Skovlund demonstrer, hvor legende let det er at lave både sjove aktiviteter, andagter og hele dags aktiviteter med kristent budskab ud fra en simpel æske med en række kort. De eneste materialer det kræver, er Andagtsæsken og de materialer som alligevel befinder sig i ethvert spejderhus.”
14.45-15.15 Kaffepause
15.15 Smask forelsket eller helt alene i verden?
I Biblen findes et gammelt kærlighedsdigt. Hør engang: Hun siger ”Som et enligt æbletræ i skoven, sådan står min elskede i flokken af unge mænd. Jeg elsker at sidde i hans skygge, hans frugt er sød i min mund.” Det er meget romantisk, men i andre steder i Biblen er det ensomheden der berettes om. Hør engang: ”Min Gud, min Gud! Hvorfor har du forladt mig? Jeg råber på hjælp, men du er så langt væk. Min Gud, jeg råber om dagen, men du svarer ikke, og om natten, men jeg kan ikke finde ro. Stærke tyre slår ring om mig, store bøfler omringer mig. De spærrer gabet op som en løve, der sønderflår og brøler. ” Hvad er meningen med det? Vær med, når vi sammen lytter til tekster og igennem Quiz-og-byt-metoden, kommer tættere på indholdet.
16.00-16.45 Monopolet
Lars og Spejdermonopolet
Har du et spejderdilemma, du længe har tygget drøv på, så er det nu, du har chancen for at få et svar fra Spejdermonopolet! Lars Kjeld Jensen, 46 år, Odense, tidl. leder i næsten alle enheder inkl. formand og i dag farmand til tre børn, vil styre Spejderpanelet som består af:
Tobias Simonsen 28 år fra Aalborg, den første forperson hos KFUM-Spejderne, erfaring fra både DUI og WOSM.
Tina Mølby, 52 år fra Vejle, bygherrerådgiver, og medlem af Styregruppen for Vækst og Advisoryboard på Houens Odde (som netop har modtaget en stor millionbevilling fra A.P Møllerfonden)
Allan Beck, (aldrig ældre end man selv gør sig) fra Ribe, erfaren tropleder og skraldeindsamler, og er nok den person i Danmark, der har samlet flest cigaretskod op.
Hvordan håndterer man en spejder, der insisterer på at kaldes ”hen” og ”de”?
Er der grænser for hvor meget speciel kost, der kan serveres på en troplejr?
Er det forsvarligt at lade 30 uerfarende tropspejdere sejle hen over en norsk sø ved nattetide?
Hvad gør man, hvis en medspejderleder insisterer på at medbringe sin besværlige kæreste på samtlige lejre?
Hvad siger man til den mor, der gang på gang ringer til lederen med meget vigtige spørgsmål efter kl. 23?
Har du et dilemma, du overvejer, så tøv ikke med at skrive til Lars Kjeld Jensen på lkj@kfumspejderne.dk.
Bemærk: Lars har tavshedspligt på spejderære, så ønsker du at dit dilemma er anonymt, gør du opmærksom på det i mailen.
Mød op og hør debatten når Spejderpanelet diskuterer!
Aftenprogram:
20.00 Reception
Reception for relancering af detmedgud.dk.
DetmedGud skal fejres: Kom og skål i bobler og spis gammeldags æblekage sammen med os.
Bobler og gammeldags æblekage lyder måske som en pudsig menu, men det er den perfekte kombination af fest og tradition, og det er lige i DetmedGud’s ånd. DetmedGud.dk har efterhånden nogle år på bagen, men projektet er tilført nyt liv og nye kræfter ved hjælp af en flot bevilling fra Borg-fonden. Det skal fejres. Kom og skål med os og få en kort introduktion til de nye planer og initiativer. Hør blandt andet om, hvordan I kan få besøg af DetmedGud i jeres lokale grupper og distrikter, og hvordan alle inviteres til at lave æblekage i det nye andagtsmateriale om høst.
20.30 Foredrag v. Michael Seeberg
”Sammen gør vi en forskel” Foredrag ved udviklingschef i KFUM-Sociale Michael Seeberg. På Lolland bor en familie som består to sultne teenagere, en far som er laborant, og en mor som er på kontanthjælp. Familien har 6000 kr. til mad om måneden, men er det nok? Under coronatiden blev Michael opmærksom på de mange ressourcesvage mennesker som befandt sig i langt væk fra større byer og derfor aldrig fik tilbud om sociale væresteder, mad, mm. Der findes et skyggedanmark som ikke modtager den fornødne hjælp. Derfor blev social drive out opfundet. 94.426 måltider er indtil videre blevet uddelt, men hvor stort er behovet egentligt? Er der danskere som er så fattige, at de ikke har råd til mad? KFUM-Sociale arbejde har i dag 1200 ansatte og 2749 frivillige fordelt ud over hele landet. Men hvad laver de mange ansatte og frivillige egentligt?
Søndag morgen:
Andagt – ”Giv det videre” ved Louise Heldgaard Bylund
Landstræfsalme 2023
Mel.: Spejderliv er leg for livet
Spejderliv til alle tider,
fællesskabet skaber du.
Spejderliv har mange sider,
spejderånd er lige nu.
Grønt derude, grønt herinde,
kærlighed er dybt i sinde,
kærlighed til livet.
Gud er kærlighedens væsen,
og han favner dig og mig.
Gud har aldrig været kræsen,
man kan aldrig fjerne sig
fra hans kærlighed og væren,
Derfor be’r vi: ”Guds er æren”,
Gud er selve livet.
Kærlighed skal ud i livet,
livet det skal leves nu.
Du skal gi’, hvad du får givet,
livet bliver til, når du
deler kærlighed med andre,
sammen kan vi liv forandre,
Gud bli’r til i livet.
***
af Viggo Kaspersen.
Eventyrsport
Eventyrsport
Eventyrsport deltager også på Landstræf, og de glæder sig meget til at møde ledere fra KFUM-Spejderne til en snak om udstyr til friluftslivet og spejderlivet i særdeleshed. I kan blandt andre møde Eventyrsports direktør Lars, der er en rigtig grejnørd.
Eventyrsport tager lidt af hvert med, som man kan kigge på og prøve, og man vil kunne se en prøve til et nyt patruljetelt.
Selvom det ikke bliver en butik (som vi har været vant til tidligere), så har de et udvalg af uniformer og andet med, man kan prøve, og køber man noget, mens man er på LT23, får man 25 % rabat, og bestilte varer bliver sendt allerede mandag efter Landstræf.
Glæd jer til gode snakke ved bålet, kaffe på kanden og en intro til det kæmpe univers af gode varer, Eventyrsport har i deres online univers og i deres 16 butikker rundt i landet.
Medlemsservice
Medlemsservices stand
Kom forbi Medlemsservicestanden, hvor du kan få svar på spørgsmål, hjælp til stort og småt og se en forsmag på Medlemsservice version 15, der lander til oktober.
Medlemsservice – præsentation af version 15
Medlemsservice præsentation af version 15
I oktober opgraderes Medlemsservice, og du har muligheden for at være en af de første til at se den nye udgave. Du får en præsentation af Medlemsservice med fokus på de opgraderede funktioner. Der vil også være tid til spørgsmål i den nuværende udgave af systemet.
Mediecenter
Mediecenter
I mediecentret arbejder de frivillige redaktioner, som dækker landstræffet i billeder og tekst. Det er et arbejdende kontor, og ikke en aktivitet, men du er velkommen til at kigge forbi med spørgsmål, ris/ros eller bare for at sige hej løbende i weekenden. Hør mere om spejdertrykken.dk og redaktionerne.
Kom med dine input til det ‘nye Ildhu’, og meld dig under fanerne, hvis du vil være en del af redaktionen!
Lørdag i aktivitetsperioden vil du kunne møde repræsentanter fra den frivillige redaktion, Styregruppen for Kommunikation og korpsets kommunikationsteam.
Earth Tribe
Earth Tribe
Hvad er Earth Tribe? Vi prøver udvalgte aktiviteter og arbejdsprogrammet fra WOSM
Giv spejdere et unikt indblik i verden
Giv spejdere et unikt indblik i verden
Telefon eller mad – Hvad er vigtigst i Etiopien? Hvordan gør vi verdenen til et bedre sted? Bliv klogere på hvad vi sammen og hver for sig kan gøre?
Folkekirkens Nødhjælp har lavet et aktivitets- og undervisningsmateriale. Materialet fokuserer på forskellen mellem og børn og unge i Danmark og dem, der lever i verdens fattigste lande.
Radiospejderaktiviteter
Teknologi i spejderarbejdet: lær om radiospejderarbejde
Denne aktivitet er designet til at introducere ledere til spændende aktiviteter inden for radiospejderi. Du vil lære grundlæggende om radiokommunikation og radiospejderi.
Aktiviteten vil også omfatte praktiske øvelser og teamaktiviteter, der fokuserer på at udvikle kommunikationsevner og samarbejde.
Varighed: Ca. 2 timer
Aktiviteter inkluderer:
- Introduktion til radiospejderi:
- Hvad er radiospejderi?
- Historie og anvendelse af radiospejderi inden for spejderbevægelsen.
- Grundlæggende radiokommunikation:
- Forståelse af forskellige typer radiokommunikation.
- Radioterminologi og procedurer.
- Sikkerhed og etikette inden for radiospejderi.
- Radiospil og øvelser:
- Korte radiospejderøvelser for at forbedre kommunikationsfærdigheder.
- Samarbejdsopgaver og teamaktiviteter, der involverer radiokommunikation.
- Afrunding og diskussion:
- Opsummering af workshoppen og erfaringer.
- Muligheder for at udforske yderligere inden for radiospejderi.
Praktisk anvendelse af ledelsesgrundlaget
Praktisk anvendelse af ledelsesgrundlaget
Brug ledelsesgrundlaget til at blive klogere på den opgave, du er i gang med at løse med dit team eller patrulje. Facilitatorerne vil hjælpe jer igennem retning og visioner, samt afklaring af eget og andres ansvar og bidrag til løsning af opgaven.
Sådan gør du din gruppe synlig – og laver en god takeover
Sådan gør du din gruppe synlig på sociale medier – samt den gode takeover på Instagram
Vil du gøre din gruppe mere synlig på sociale medier? Lære hvordan man bruger de rigtige hashtags, eller blot at bruge instagram? Så er du havnet det rigtige sted!
Vi stiller skarpt på, hvordan du gør din gruppe synlig online og deler ud af tips og tricks til den gode content;) Kom som du er, med en mobil i hånden og med lysten til at lære en ny spejder-kompetence.
“How to kursus”-kursus
“How to kursus”-kursus
Der er rigtig mange, der gerne vil lave kursus, men som ikke ved, hvad det egentlig kræver eller indebærer. I skal planlægge et helt nyt kursus kaldet ‘Brownsea-kurset’. Det er jer der skal udvikle dette kursus, og på denne aktivitet bringer vi dig igennem de forskellige faser i planlægningen af et kursus.
KompetenceCamino
KompetenceCamino
Hvem er du som spejderleder? På denne aktivitet skal vi på en kort ‘Caminovandring’ af en times varighed, hvor du enten alene eller sammen med en anden skal arbejde med refleksionsspørgsmål og små opgaver om dig selv som person og som spejderleder. På aktiviteten arbejder vi ud fra dine kompetencer og bogen ‘Cirklen Rundt’, du også får med hjem efterfølgende.
Turbo-kursus: Roland 1
Turbo-kursus: Roland 1
Ved du, hvad Roland 1 egentlig går ud på? Har du prøvet det på egen krop? Hvad får du eller dine spejdere med hjem efter en uge af sted?
På denne aktivitet bliver du introduceret for en lille smagsprøve på, hvilke aktiviteter og udbytte, man kan opleve som kursist i løbet.
Turbo-kursus: Roland 2
Turbo-kursus: Roland 2
Ved du, hvad Roland 2 egentlig går ud på? Har du prøvet det på egen krop? Hvad får du eller dine spejdere med hjem efter en uge af sted?
På denne aktivitet bliver du introduceret for en lille smagsprøve på, hvilke aktiviteter og udbytte, man kan opleve som kursist i løbet.
Det sker også i Nordjylland
Det sker også i Nordjylland
Hvad kan det nordligeste grønne center tilbyde af aktiviteter og oplevelser for store og små, der skal på eventyr? Kom og prøv nogle af nogle vores center-aktiviteter.
Tag med til Nepal – vores nye samarbejdprojektland
Tag med til Nepal – vores nye samarbejdprojektland
Vi har Nepal-aktiviteter klar på Landstræf.
Vi introducerer partnerskabet med aktiviteter og leg. Derudover kan du tippe en trettener om de sidste mange samarbejdsprojekter i korpset.
Du vil også kunne give dit input til, hvad vores nye samarbejdsprojekt skal indeholde.
Byg den bedste gruppe
Byg den bedste gruppe
Aktiviteten består af 3 stationer, hvor man prøver de forskellige værktøjer fra vækst. Man vil indgå i et gruppemøde og forholde sig til gruppens udvikling ud fra den nye grupperapport. Man vil møde nye et værktøj der kan hjælpe med gruppens synlighed og en rekruttering af nye ledere. Sidst vil man blive præsenteret for et praktisk værktøj der kan gøre det nemmere at lave varierede og nytænkende spejdermøder for din egen enhed.
Stjerneløb om spejderligningen – bliv klogere på arbejdsprogramet!
Stjerneløb om spejderligningen – bliv klogere på arbejdsprogramet!
Kom med på et stjerneløb, hvor du sammen med andre spejderledere for samme enhed som dig skal blive klogere på hvordan man kan opbygge et spejdermøde ved at bruge spejderligningen og erfaringsudveksle med hinanden!
I første rul er det for familiespejder, bævere og ulve ledere.
I andet rul er det for junior-, trop-, senior og klanledere.
Smagsprøve på DM i Spejder
Smagsprøve på DM i Spejder
Er du klar til en spektakulær udfordring? DM i spejder er den ultimative konkurrence, der tester dine spejderfærdigheder og evner. Mød op og oplev adrenalinet, inden du sender dine spejderpatruljer af sted for at kæmpe om titlen som landest bedste.
På landstræf har du muligheden for at prøve kræfter med demo DM. Test dine evner i en mindre skala, få en smagsprøve på den intense konkurrence og mærk suset af DM i spejder.
For spejderledere er demo DM en fantastisk mulighed for at opleve og forstå, hvad jeres spejdere vil komme til at opleve under det rigtige DM. Vi går på opdagelse i hvilke færdigheder og kompetencer, der er særligt vigtige for at klare sig godt i konkurrencen.
Du får førstehåndserfaring med de udfordringer, der kan vente dine spejdere, og dermed bedre kunne tilpasse træning og aktiviteter for at sikre, at dine spejdere er bedst muligt rustet til den rigtige DM-oplevelse!
Så ved at deltage i demo DM kan du som leder få en dybere forståelse for konkurrencen, styrke din vejledning og støtte til dine spejdere – så er både du og de klædt rigtig godt på til DM i spejder 2024.
Info om Stevninghus Spejdercenter
Info om Stevninghus Spejdercenter
Hvad stevninghus spejdercenter kan tilbyde dig og din gruppe, når I er på lejr hos os.
Kajak-roning
Kajak-roning
En tur i kajak rundt om Houens Odde. Aktiviteten kan aflyses ved dårligt vejr.
Tour De Odde
Tour De Odde
Se og oplev naturen på Houens Odde. Du vil også høre om planerne for Landskabets Haller, som AP Møller har bevilliget 50 mill. kr. til.
Turguider er generalsekretær Ole Buch Rahbek og centerchef Karsten Vilken Mulvad.
Korpshistorisk Udvalg: Find den hemmelige historie bag Stensgaarden og dens arealer
Korpshistorisk Udvalg: Find den hemmelige historie bag Stensgaarden og dens arealer
Ved at opsøge udvalgte steder på og omkring Steensgaarden, kan man finde svar på en række spørgsmål, der fortæller noget om stedets historie og de symboler, der gemmer sig bag fysiske ting.
Fremtidens spejderhytte
Fremtidens spejderhytte
Rundt i landet står i omegnen af 2000 hytter og kredshuse, som hver uge samler godt 100.000 børn og unge, der er medlem af en lokal spejdergruppe eller FDF-kreds. Mange af dem er af ældre dato og skal i de kommende år enten renoveres eller skiftes ud. Derfor har Den A.P. Møllerske Støttefond i samarbejde med Spejderne og FDF igangsat en ambitiøs indsats, der skal bidrage til et kvalitetsløft af spejderhytter og kredshuse over hele landet og inspirere lokale foreninger til at træffe bæredygtige valg, når der i de kommende år skal renoveres eller bygges nyt.
Projektet består af to større initiativer, dels skal der udvikles en bæredygtig og funktionel spejderhytte, som uddeles til omkring 25 udvalgte lokalforeninger, dels er der oprettet en pulje til bæredygtig renovering af udvalgte eksisterende hytter og kredshuse.
Til Landstræf kan du høre mere om projektet og få sparring om din gruppes muligheder af projektkonsulent Sofie Ilsøe Sjöblom.
Det moderne Gilwell
Det moderne Gilwell
Få små men kraftige smagsprøver på hvad Gilwell kurset tilbyder.
Eksperimentarium (søndag formiddag)
Eksperimentarium
Formål
Med aktiviteten ønskes det at skabe fokus på elementerne i en velfungerende spejdergruppe. Som en del af vækststrategien er styrkelsen af spejdergruppen et vigtigt element. Fungerer gruppen, er det nemmere at rekruttere ledere, bestyrelsesmedlemmer og deslige. Det vil desuden være nemmere at fastholde og motivere lederne og gøre det enkelt at træde ind i gruppen både som frivillig og som spejder. Alt dette kan give overskud og mulighed for gruppens vækst.
Formålet med vækstprogrammet er at sørge for, at lederne ude i praksis har gode forudsætninger for spejderarbejdet. Derfor er målet med projekterne i Vækstprogrammet at få vores organisation til at vokse ved at sikre og opretholde kvaliteten i spejderarbejdet, gør det attraktivt at være frivillig og dermed i sidste ende fastholde flere spejdere.
Tidsramme
3 timer i alt. Start med en kort fælles intro. Landstræf-appen bruges til at dele deltagerne ind i hold (spejdergrupper) af 10 personer på forhånd. Selve spillet varer ca. 2½ time. Evt. kort decentral opsamling i grupperne.
Kort beskrivelse
Eksperimentariet tager udgangspunkt i en række spejdergrupper, hvor deltagerne fordeles tilfældigt. Her skal deltagerne drive grupperne så langt som muligt. Spillets vigtigste valuta er frivillige, og den gruppe som har flest af dem, når det slutter, har vundet. Grupperne arbejder ud fra en lang liste af tiltag/opgaver, som de kan overveje, diskutere og prioritere. Gruppens overvejelser og løsninger i forbindelse med opgaveløsningen kan give eller koste points i spillet, i form af rekruttering af nye frivillige, fastholdelse af eksisterende frivillige, eller points på et par andre vigtige variable (fx trivsel, viden, organisering, antal medlemmer, osv. Undervejs vil der også være en række “benspænd” i form af udfordringer og muligheder, som gruppen skal navigere i.
Spillepladen
Spillet foregår på en græsplæne ved Stensgaarden. På græsplænen er der markeret et groft Danmarkskort med minestrimmel eller lignende. Rundt omkring i kortet er spejderhytter (gruppernes baser) placeret. Det er her, deltagerne finder sammen med de grupper, de skal arbejde i under spillet.
Placeret nogenlunde geografisk korrekt er de grønne centre. Centrene er en slags hub for både aktiviteter og pointgivning.
Opsætning af spillet
Grupper og spejderhytter
Deltagerne inddeles i grupper af 10 personer. Grupperne har hver sin “base” – deres spejderhytte. Grupperne løser alle deres opgaver i deres spejderhytte.
Roller i grupperne
- 1 Gruppeleder
- Gruppeassistenter
- Enhedsledere
- 1 gruppebestyrelsesformand
- Medlemmer af gruppebestyrelsen
Grupperne fordeler rollerne mellem sig ved spillets start. Der kan evt. ligge en opfordring til at give rollerne lidt karakter, altså forestille sig lidt om hvem denne gruppeleder er, og hvordan vedkommende tænker. Det kan måske gøre spillet sjovere for nogen, men det er ikke nødvendigt for at få det til at fungere.
Struktur for spillet
Spillets start
Ved spillets start går gruppen i gang med at diskutere, hvordan de vil forholde sig til de forskellige opgaver på listen, og fordele dem mellem sig. Det skal gøres klart, at det ikke er vigtigt, om man klarer alle tingene, man kan også gå efter at gøre udvalgte ting rigtig godt. Men husk at overveje prioriteringen! Det skal gøres klart, at det er kvaliteten af gruppens overvejelser, der er afgørende for, hvor mange point de får for opgaveløsningen.
Familiespejderstand (uden tilmelding)
Familiespejder: Boost din gruppe med nye ledere
Vidste du, at Familiespejder er nøglen til at tiltrække op til tre gange flere nye ledere til din gruppe?
Med længere medlemslivstid og øget forældreengagement skaber familiespejder en uovertruffen sammenhæng i hele gruppen.
Det bedste? Én opstarts-leder er alt, der skal til, takket være kollektiv forældreledelse. Med et velforberedt 2-årigt aktivitetsprogram udviklet af familiespejdernørder, er familiespejderenheden den ultimative ledermagnet.
Besøg vores stand, hvor vi ikke blot besvarer dine spørgsmål, men også giver konkrete handlingspunkter, der tackler alle dine bekymringer og støtte dig i medlemshvervningen.
Oplev kraften i familiespejder og styrk din gruppe i dag!
På standen kan du møde din nye familiespejdernørd og udviklingskonsulent, Steffen Falck – så kan I sammen kickstarte udviklingen!
Book et møde med Steffen nu.
SMS: “Ny familiespejderenhed” eller “Flere medlemmer” på 7155 2482 – så rykker vi på det.
Standen er åben fra fredag 18.00 til 20.00. Lørdag 13.00 til 17.00.
Byg den bedste gruppe
Aktiviteten består af 3 stationer, hvor man prøver de forskellige værktøjer fra vækst. Man vil indgå i et gruppemøde og forholde sig til gruppens udvikling ud fra den nye grupperapport. Man vil møde nye et værktøj der kan hjælpe med gruppens synlighed og en rekruttering af nye ledere. Sidst vil man blive præsenteret for et praktisk værktøj der kan gøre det nemmere at lave varierede og nytænkende spejdermøder for din egen enhed.